Over mij


Ik ben Janneke van Ooijen, 43 jaar, getrouwd met René en moeder van 3 prachtige, lieve, eigenwijze kinderen. Sinds februari 2020 ben ik trotse coach en eigenaar van Studio in Bloei. Studio in Bloei bevindt zich in Lisse, het dorp dat ieder voorjaar letterlijk in bloei staat, midden tussen de bloembollenvelden. Ik vind het een cadeau om kinderen te mogen begeleiden bij hun groei en ontwikkeling. Ik heb ruim 23 jaar ervaring in het onderwijs. Ik heb gewerkt in verschillende functies en groepen. Daarnaast ben ik me gaan specialiseren in de emotionele ontwikkeling van een kind. Hoe komt het dat een kind bepaald gedrag laat zien en nog veel belangrijker, wat zit er achter dat gedrag? Hoe kan het zijn dat het ene kind blaakt van zelfvertrouwen en het andere kind zichzelf compleet wegcijfert en niet voor zichzelf durft en kan opkomen? De afgelopen jaren heb ik veel opleidingen/specialisaties en cursussen gevolgd om de kinderen en ouders in mijn praktijk op een goede manier te kunnen begeleiden. 
Ik heb 4 jaar lang weerbaarheidstrainingen gegeven aan kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Hierbij heb ik ook gezien hoe belangrijk je eigen lichaamshouding, je zelfbeeld en (zelf)vertrouwen zijn. Ik geloof er echt in dat als je lekker in je vel wil zitten, je ook letterlijk en figuurlijk in beweging moet komen. Tijdens de coachsessies zitten we dus zeker niet de hele tijd stil. 
Yoga betekent verbinding. Verbinding tussen lichaam en geest, iets waar ik helemaal in geloof! Opgroeien tot een evenwichtig persoon kan naar mijn mening alleen als lichaam en geest in balans zijn. De opleiding tot docent Kinder- en Tieneryoga is naast al mijn voorgaande opleidingen zo’n prachtige aanvulling! Kinderen en jongeren helpen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen, het versterken van hun kwaliteiten en eigen zijn en ze weer in beweging en tot bloei laten komen, vind ik het mooiste dat er is. 
Ik word er nog iedere dag blij van! 


Opleidingen: Pabo, Post HBO Kindercoach, Psychomotorisch Kindercoach, Bewegend Leren, INNP, MNRI, RMT( level 1, 2 ,3 en school readiness), Bodymap, Rots en Water Trainer, Traumaverwerking bij kinderen en jongeren, Wobbelyoga,
Opleiding Kinder- en Tieneryoga(Helen Purperhart)
Mindfulness trainer voor kinderen, Mind yourself trainer (volwassenen)
Schatgravers expeditie, Gevoelsverkenner Licentietrainer,
Trainer Cacao facilitator