Over mij


Ik ben Janneke van Ooijen, 41 jaar, getrouwd met René en moeder van 3 prachtige, lieve, eigenwijze kinderen. Sinds februari 2020 ben ik trotse coach en eigenaar van Studio in Bloei. Studio in Bloei bevindt zich in Lisse, het dorp dat ieder voorjaar letterlijk in bloei staat, midden tussen de bloembollenvelden. Ik vind het een cadeau om kinderen te mogen begeleiden bij hun groei en ontwikkeling. Ik wist al heel jong dat ik met kinderen wilde werken. Als meisje/ jong volwassene heb ik best veel situaties meegemaakt, waarbij ik het fijn had gevonden als er een coach was geweest aan wie ik mijn verhaal had kunnen vertellen en die me verder op weg had kunnen helpen. Ik was onzeker, vergeleek mezelf met anderen en vond mezelf niet goed genoeg. Ook had ik zelf als kind heel veel gehad aan Yoga. Ik was altijd aan het rennen en vliegen en had in Yoga veel rust en zelfvertrouwen kunnen vinden. Ondanks dat ik uit een heel warm gezin kom, mijn ouders er altijd voor me waren, is een onafhankelijk iemand die met je meekijkt, je zelfvertrouwen vergroot en je het gevoel geeft dat je mag zijn wie je bent ontzettend fijn. In mijn directe omgeving heb ik ook gezien en ervaren hoe belangrijk het is om je lekker te voelen in je eigen lichaam. Hieruit is ook mijn passie ontstaan om studio in Bloei te beginnen. Kinderen helpen bij de groei van hun zelfvertrouwen! Inmiddels ben ik ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs. In verschillende functies, groepen en scholen. Daarnaast ben ik me gaan specialiseren in de emotionele ontwikkeling van een kind. Hoe komt het dat een kind bepaald gedrag laat zien en nog veel belangrijker, wat zit er achter dat gedrag? Hoe kan het zijn dat het ene kind blaakt van zelfvertrouwen en het andere kind zichzelf compleet wegcijfert en niet voor zichzelf durft en kan opkomen? De afgelopen jaren heb ik veel opleidingen/specialisaties en cursussen gevolgd om de kinderen en ouders in mijn praktijk op een goede manier te kunnen begeleiden. Mijn begeleiding is vooral gericht op kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Ik wil ze laten inzien dat alles wat ze nodig hebben, al in ze zit, en dat ze precies goed zijn zoals ze zijn!
Ik heb 4 jaar lang weerbaarheidstrainingen gegeven aan kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Hierbij heb ik ook gezien hoe belangrijk je eigen lichaamshouding, je zelfbeeld en (zelf)vertrouwen zijn. Ik geloof er echt in dat als je lekker in je vel wil zitten, je ook letterlijk en figuurlijk in beweging moet komen. Tijdens de coachsessies zitten we dus zeker niet de hele tijd stil. Yoga betekent verbinding. Verbinding tussen lichaam en geest, iets waar ik helemaal in geloof! Opgroeien tot een evenwichtig persoon kan naar mijn mening alleen als lichaam en geest in balans zijn. De opleiding tot docent Kinder- en Tieneryoga is naast al mijn voorgaande opleidingen zo’n prachtige aanvulling! Kinderen en jongeren helpen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen, het versterken van hun kwaliteiten en eigen zijn en ze weer in beweging en tot bloei laten komen, vind ik het mooiste dat er is. Ik word er nog iedere dag blij van! 


Opleidingen: Pabo, Kindercoach, Psychomotorisch Kindercoach, Bewegend Leren, INNP, MNRI, RMT( level 1, 2 ,3 en school readiness), Bodymap, Rots en Water Trainer, Traumaverwerking bij kinderen en jongeren, Wobbelyoga,
 Opleiding Kinder- en Tieneryoga(Helen Purperhart)